lørdag 28. september 2013

Solhattblomstring


Det har vært en flott solhattblomstring denne sommeren og det skyldes sikkert det gode været. Men to av solhattene har bare kommet med noen få blomster og sturer litt helt til venstre i solbedet. Nå har jeg funnet ut hvorfor. Her forleden lærte jeg på Hage-TV at solhatt ikke blomstrer så godt hvis den har naboplanter som skygger for den. Den trives best på en åpen plass uten konkurrerende naboplanter. Og ganske riktig, disse to solhattene mine har en kraftig blodtopp som nærmeste nabo og den breier seg ut og dekker til nederste del av solhattene. Solhatten er opprinnelig en prærieplante, så det er ikke så rart om den gjerne vil ha mest mulig sol og trives bra sammen med gress og luftige planter.

Hagehilsen fra Vigdis

6 kommentarer:

 1. Det er vakre solhatter og frodig blomstring du viser. Flott samplanting av høstblomstring! Håper den varer riktig lenge enda :)

  SvarSlett
 2. For et herlig blomstervelde, med fine kombinasjoner både i sorter og farge. Lærte akkurat det samme som deg om solhatten i fjor. De ga mye mer blomster i år:) Så lykke til!

  SvarSlett
 3. Kjempe flott solhattblomstring. Skal si det fortsatt er frodig og fint hos deg.

  Ha en fin søndag. Klem

  SvarSlett
 4. Så flott bed, frodig høst hos deg! Og takk for tipset vedr Solhatt, var bare én plante som greide vinteren i feriehagen og den skal definitivt få luftigere kår neste år :)

  SvarSlett
 5. Så fint solhattbed. Og takk for tips om hvordan å lykkes med solhatt.
  Jeg skylder stadig vekk på brunsnegleangrepene, men nå skal jeg også prøve å gjøre noe med plasseringen.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...