tirsdag 5. mars 2013

Vår-Iris som kommer igjen


Bildet er fra Commons Wikimedia
Jeg så et innslag om Iriser på BBC i går. Carol Klein fortalte at de lave irisene som kommer tidlig om våren vil ofte ikke komme igjen året etter. (For lite varme om sommeren). Men hun tipset om en sort som alltid kommer igjen år etter år; Iris Katharine Hodgkin (reticulata). Den har en vakker lyseblå farge. Denne irissorten kan det være verdt å huske til høsten når en skal kjøpe inn løk.

Hagehilsen fra Vigdis!

7 kommentarer:

 1. Så bra da, for den plantet jeg i høst!

  SvarSlett
 2. Hei Vigdis

  Ja, Katharine H kan varmt anbefales, det er på 3 år jeg har den i haven.
  Er dog lidt spændt på hvor mange der kommer i år - sidste år var der usædvanlig meget regn, men man må vel være optimist:)

  SvarSlett
 3. Ja denne kan jeg virkelig anbefale! Her har den kommet igjen og igjen over flere år. Før var den ikke så lett å få tak i men heldigvis så den lettere tilgjengelig nå :) Den må du bare ha!

  SvarSlett
 4. Bra du tipser om denne, jeg har flere år kjøpt en lilla vanlig iris reticulata, men den har ikke kommet tilbake og jeg trodde det var jeg som gjorde noe feil. Det var greit å få vite dette. Har uansett hatt lyst på denne vakte varianten- da har jeg en grunn til å kjøpe den da. Veldig god grunn:) igjen takk for supert tips som vanlig.

  SvarSlett
 5. Vakte varianten - skulle selvsagt stå: vakre varianten.

  SvarSlett
 6. Den er helt nydelig, håper mine kommer tilbake til våren og. Både denne og den som er mer blå er en glede når de kommer. En må ha løk.

  SvarSlett
 7. Takk for tipset, de blå her ble borte, men skal gjøre forsøket med denne til høsten igjen.
  Fin onsdag til deg.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...