fredag 8. mars 2013

Tre overraskelser

Hver sesong blir det en god del overraskelser i hagen, ikke minst frøplanter som dukker opp på merkelige steder. En artig overraskelse var å finne flere avleggere av en diger Rhododendron på bakken under greinene.
Det er antakelig en grein som har knekt og slått rot i den fuktige jorden. Avleggeren har fått en fin plass ut mot veien og vokste masse i fjor sommer.
Da denne pionen blomstret første gang var blomstene svakt champagnefarget, året etter hadde den en frisk rosafarge. Dermed måtte jeg flytte den.

I forfjor samlet jeg inn en del frø fra noen mørk lilla pionvalmuer. Året etter spirte denne typen valmue. Pionvalmue ble det ikke, men heller noe som lignet en Dalby-valmue :-) Flere overraskelser finner du hos Bland rosor och bladloss

Hage er den aller beste hobbyen!
Hagehilsen fra Vigdis!

10 kommentarer:

 1. Det er morsomt med sånne overraskelser! Tenk at du fikk røtter på rhododendronen! Det går an åpenbart, så det skal jeg prøve en gang.

  SvarSlett
 2. For en fantastisk peon! Noe så nusselig! Som skapt for å stryke seg mot et barnekinn. At hagen kan være så nydelig...

  SvarSlett
 3. Det är ju tjusningen med trädgården- att variationen är så stor!

  SvarSlett
 4. Herlige overraskelser i hagen din!...nydelig farge både på peonen og valmuen:)
  God helg:))

  SvarSlett
 5. Spennende med hage når det dukker opp overraskelser, selv om det kanskje noen ganger hadde vært like greit om feks avkommet ble som man trodde. Synes jo de overraskelsene du fikk var superfine :D Kjekt at vi ikke har 100% kontroll i hagen. God helg!

  SvarSlett
 6. Koselig overraskelse : ) God helg!

  SvarSlett
 7. Slikt er gode overraskelsar:) God helg.

  SvarSlett
 8. Härliga överraskningar...underbar pion och vallmo...=)

  Kram Ninni

  SvarSlett
 9. Vilka härliga överraskningar det vill jag ha många av.

  Trevlig helg

  SvarSlett
 10. Sådan är den vår natur och visst är det charmigt. tycker i alla fall jag.
  Ha en fin söndag
  Kram Meta

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...