fredag 15. februar 2013

Blå blader


 I går var temaet blå blomster, men i dag vil jeg vise noen vakre blå blader. Vakkert bladverk er minst like viktig som fine blomster for bladverket varer jo mye lengre enn blomstringen.
Blå Hostablader gir en fin kontrast til syrlige grønnfarger. Bildet ovenfor er fra en japanskinspirert hage i Aalborg. Klikk HER og du kan se flere bilder og en videosnutt fra denne skjønne hagen.

Cerinthe major purpurascens (bilde fra Commons Wikimedia)
Voksblomst hadde det vært moro å prøve å så. 
HER kan du se hvordan den vokser fra frø til ferdig plante.

Hagehilsen fra Vigdis!

5 kommentarer:

 1. Blå hosta er så flotte! Jeg er veldig glad i alle de blå av de. Ha en fin helg!

  SvarSlett
 2. Ble helt betatt her. Jeg har en liten blå hosta som jeg håper vil trives hos meg og bli riktig stor og flott. Det må nok mer til enn en plante for å få resultatet på bildene :)

  SvarSlett
 3. Hej Vigdis

  Det er nogle flotte blå/grønne Hosta du viser her - godt at få ideer af!

  Voksblomst er vist noget af det letteste at frøså - Såede selv et antal i maj - alle kom fint op og planterne nåede selv at lave nye frø, som at sig selv har spiret, før frosten kom. Og du har ret: Farven er fantastisk!

  SvarSlett
 4. Jeg har for første gang i år bestilt frø til voksurt, men må innrømme at den ser vanskelig ut å få til. Får håpe jeg tar feil! :) Uansett var det noen flotte blåtoner du viser her. Slike kjølige bed med mye blått er bare nydelige.

  SvarSlett
 5. Nå ser jeg at Karsten F har skrevet like overfor at det er noe av det letteste å så - det var godt å høre!

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...