søndag 28. september 2014

Roserakett

På forsiden av huset har jeg tre roser av sorten Rhaphody in Blue, alle nye i år. Damen i kassen på EK ga meg det gode tipset å plante dem slik at podestedet kommer under jordoverflaten. Men det var selvfølgelig glemt da jeg begynte å sette dem i jorda. Senere hyppet jeg litt jord rundt podestedet og håpet på det beste.
Og selvfølgelig det ene villskuddet etter det andre har skutt opp fra rota som noen raketter, og jeg fram med saksa for å fjerne dem. Men så ble jeg lei og lot noen stå....og så var det ikke villskudd likevel:)
 Har nok gått glipp av en del fine blomster pga overivrig bruk av saksa. Det er bra jeg ikke er frisør...

Denne rosebusken har fått en ganske merkelig rakettform og det er min egen skyld. Tenk hvilken kraftig og lubben plante det kunne vært hvis jeg ikke hadde klippet bort det meste av "villskuddene". I bakgrunnen er det et Hjertetre med intense høstfarger.

Hagehilsen fra Vigdis

4 kommentarer:

 1. Rhapsody in Blue er veldig spesiell i fargen. Første gangen jeg så den, ble jeg stående lenge, lenge :-)
  Selvfølgelig måtte jeg ha den, men den døde etter et par år. Det var nok feil plantested hos meg.

  SvarSlett
 2. Planta samme rosa ved feriehuset vårt i Romsdal i sommer. Er spent på hvordan den tåler vestlandsvinteren og lange perioder uten tilsyn og stell. Hjertetreet ditt er flott. Har kjøpt meg et maken her i Miacasa i høst. (Halv pris på Gjennestad). Planta det ved inngangspartiet på nordsiden av huset slik at vi skal nyte synet av den hver gang vi kommer og går. Bør den ha mye sol tro?
  God ukestart ønskes deg!

  SvarSlett
 3. Rhapsody in blue er bare så smuk :)

  SvarSlett
 4. Ja, denne rosen er utrolig flott! Så fine dine er!! Og som du nevner, skyter den voldsomt med friske og sunne skudd. En riktig vinner, må man kunne si.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...