torsdag 13. november 2014

Innrammet hagebenk og vegg av ved

For tiden er det ikke så mye å skrive om fra hagen her. Derfor blir det i ukene som kommer noen idebilder og inspirasjonsbilder fra diverse hagereiser.
Denne hagebenken, som jeg så på Hampton Court, kan ikke være så komplisert å kopiere. Den er laget av brede trebord og i hver ende er den festet sammen med kubeformede plantekasser. Disse plantekassene er så dype og store at små trær kan greie seg fint i dem. På bildet ovenfor fungerer denne hagebenken som en liten romoppdeler i hagen. Den danner egentlig et hjørne siden det er festet en benk til på den venstre plantekassen.
Trebord helt ned til bakken.

En slik "vedmur" kan sikkert også  lages om til hagebenk hvis man ønsker det. Den stramme formen er en fin komtrast til det "ville" blomsterbedet. Kjempeviktig at alle vedkubbene blir nøyaktig like lange ellers blir det bare rot. Bambuspinnene som er satt inn i hulrommene mellom kubbene blir til insektshotell.

Hagehilsen fra Vigdis

2 kommentarer:

  1. Åååh, den vedmuren falt jeg pladask for! Noe å tenke på for meg som har en vegg på 10 m med ved. Her kan det bli et løft:) Ha en god helg.

    SvarSlett
  2. Nydelige innslag, og fantastisk blå og hvit blomstring. Så nydelig inspirasjon.

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...