onsdag 27. august 2014

Gjødselvann av Valurt


Siden Pyntekorgene mine ikke vil blomstre, har jeg prøvd å lære litt mer om gjødsling. Leser som forventet at husdyrgjødsel inneholder mye Nitrogen som stimulerer til grønn vekst. Gjødselvann av Brennesle er også rik på Nitrogen. Nitrogentilførsel er ekstra viktig om våren for å få sterke planter.

Pyntekorgene mine har tydeligvis fått for mye Nitrogen og for lite Kalium. Kalium er viktig for blomstring og fruktdannelse. Gjødselvann av Valurt Symphytum officinale inneholder masse Kalium og den er fin å bruke fra juni og utover. Kan brukes på tomatplanter også i følge Gardener's World. Gjødselen lages akkurat slik man lager gjødselvann av Brennesle: man plukker blader fra planten, legger dem i en bøtte, deretter fylles bøtten helt opp med vann. Blandingen skal stå å godgjøre seg i 4-5 uker utendørs i ly for regn og da er den stinkende og klar for bruk. Bruk 5 dl valurtgjødsel til 10 liter vann. Dette skal jeg prøve neste år. Men nå kom jeg på noe dumt, jeg har jo kvittet meg med Valurt fordi sneglene elsket den :(

Hagehilsen fra Vigdis

2 kommentarer:

  1. Et kjempebra tips med kalium fra valurt! Greit med alt som er gratis i hagedyrkningen. Nå skulle vi bare hatt valurt:)

    SvarSlett
  2. Der kom løsningen på myseriet om de spedblomstrende Cosmosene mine! Jeg har heldigvis ikke snegl i hagen min, så jeg skal prøve tipset ditt til neste vår. Takk skal du ha! Lykke til du også.

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...