søndag 26. august 2012

En designutfordring

Jeg tar opp tråden fra Vivis hagerom og viser frem noe i hagen jeg ikke er fornøyd med. Inngangspartiet vårt er en Eyesore eller torn i øyet om du vil. Alt virker rotete og planløst. Her trengs det god design og jeg har lurt på om ikke det ville være best å innhente litt eksperthjelp. Men så er det dette med å klare det selv....
Trappa opp til huset begynner nederst til høyre, stien mot venstre er til garasjen.

Opprinnelig har det vært en biloppstillingsplass like innenfor porten. Jeg ønsker meg imidlertid noe mer spennende en store grusflater her. Jeg drømmer om en hyggelig hellelagt gangsti og noen fine, litt strammere bed. På bildet nedenfor ser du stien jeg drømmer om.
Fra Henriettes have og planeskole

Nedenfor ser du innganspartiet fra den andre kanten. Dette er hagens varmeste område og "jorden" her består av hardpakket grus, sand og steiner. Kanskje ikke så rart at jeg har utsatt denne jobben.
Fra veien er det direkte innsyn til terrassen og det må vi gjøre noe med. Vi har tenkt å fjerne porten og sette opp en relativt smal levegg ca 2 meter høy til høyre i åpningen. Ved det nærmeste hushjørnet er planen å ha et tilsvarende levegg-hjørne. Effekten skal bli slik som på bildet under, bare at leveggene blir smalere og høyere. Det er fint med svarte levegger, men jeg satser på mørk rødbrun slik at det står i stil med terrassegulvet.

Fra Henriettes have og planteskole

Bedene i inngangspartiet skal være generøse og ha rette linjer. Siden det er veldig varmt og lett for å bli tørr jord i området må jeg plante solelskende stauder. Varm fargepalett på blomstene.

Oi, nå kjenner jeg at jeg har fått litt inspisrasjon av å skrive dette innlegget. Nå må jeg ut i hagen!

God søndag!

2 kommentarer:

 1. Dette blir nok bra... det skal bli spennende å se hva du får ut av inspirasjonen.
  Jeg har selv begynt å lage litt strammere innramming rundt noen bed, det kan jammen bli litt i villeste laget av og til.

  SvarSlett
 2. Hei!
  Så gøy at det fører dette videre. Fint å vise at alt ikke er helt på stell.
  Jeg er nok enig med deg at heller kan bli fint. Hold fast ved prosjektet!


  Viviklem

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...