søndag 1. juni 2014

Kveldsbilder

Det har vært nok en flott helg med stekende sol og god varme. Biene summer i naboens gullregn og gressklipperne går jevnt og trutt i hagene omkring. Jeg ser at plantene har det veldig travelt med blomstringen og at de sliter litt i varmen. Det er ikke lett å fotografere dem heller på dagtid med fullt sollys, så det blir igjen noen skyggefulle kveldsbilder.
Rosa slirekne sprer seg fort og det har den sannelig gjort i bedet ved inngangspartiet. Men den er lett å kontrollere med et par spadetak om våren.

I år er det mye tull med rosene synes jeg. Rosebladvepsen herjer hos et par av dem og den største buskrosen har masse rustflekker på bladene. Og så er det noen insekter som spiser på kronbladene. Ser altså ut til at skadedyrene har nytt godt av den milde vinteren.

Og i bakhagen ser det slik ut i kveld. Skyer av rosestorkenebb, skyggesildre og duppesoleie dominerer. Hvilken flott tid vi er inne i! Og det blir bare bedre :)

Hagehilsen fra Vigdis

7 kommentarer:

 1. Fint hos deg, Vigdis. Skaffet meg Slirekne etter inspirasjon fra deg i fjor. De gjør seg godt i staudebedet. Sliter i år med masse rotstiklinger. Har laget flere nye planter og gitt bort. Må stadig tuktes for ikke å ta overhånd tror jeg.

  SvarSlett
 2. Que bonito post, me he paseado por tu bloc y me ha encantado, te invito a ver el mio, esta semana decoramos y reciclamos todo un arte, espero que te guste y si es asi y no eres seguidora espero que te hagas ahora, gracias por visitarme. Elracodeldetall.blogspot.com

  SvarSlett
 3. NYDELIGE blomsterbed!! Så vakker plantesammensetning du har gjort:-) Inspirerende!!

  SvarSlett
 4. Dear Vigdis,
  its always wonderful to be in your very beautiful garden! I love it and your pictures!
  Have a sunny time
  Elisabeth

  SvarSlett
 5. For et fantastisk glimt av bakhagen din! Rene utstillingshagen.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...