søndag 25. november 2012

Stumpery
Jeg har lært et nytt engelsk hageord: STUMPERY= en hage med innslag av døde trerøtter og greiner som får ligge i fred og råtne på bakken.


 Angrer litt på at jeg lot en del store trestubber bli frest opp til flis for et par år siden. De ville sett flotte ut halvveis gravd ned i jorden og med bregner og andre woodlandplanter rundt omkring. Prins Charles har forresten en berømt Stumpery-hage i Highgrove. Trykk HER så får du se flotte bilder fra Highgrove.

Joe Swift fra BBC viser hvordan man lager en stumpery - rothage.
Hagehilsen fra Vigdis!

7 kommentarer:

 1. Hm, det var da et spesielt ord! Jaja, da lærte jeg også et nytt ord i kveld :-)) Jeg pleier som deg å kverne opp kvister, men har et hjørne av hagen hvor jeg kaster noen som bare ligger og råtner. Jeg er moderne altså! ;-)) God kveld!

  SvarSlett
 2. Spennende :) Vi har noen store gamle stubber som har fått bli ståenede, både fordi de er jobbig å få vekk men også fordi de er fine å se på når de er blitt morsegrodde :) God uke!

  SvarSlett
 3. God idé! Stumpery... det blir nok prøvd i flere hager til våren. Først må jeg "jakte" på en flott rot... de vi hadde for et par år tilbake er for lengst borte :-(

  SvarSlett
 4. Så spennende! Gamle stubber og røtter kan brukes til mangt :) Det gir bedet en helt ny dimensjon og blikket trekkes dit øyeblikkelig!

  SvarSlett
 5. Spennende!..helt nytt uttrykk for meg..da får stubbene mine stå..jeg har noen etter de store trærne vi hugget ned:)
  En fin ny uke til deg:))

  SvarSlett
 6. Gamle træstubbe kan være dekorative.
  Ha´ en god dag.

  SvarSlett
 7. Så artig med Stumpery. Det passer godt å bedrive i Hagen vår. Ble inspirert:) For en himmelsk vakker hage du har!!

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...