søndag 9. august 2015

Besøk i Katarinas Trädgård

 I dag byr jeg på en riktig godbit. Jeg har nemlig vært så heldig å få besøke Katarinas Trädgård. Dette er en hage som jeg ble totalt forelsket i med en gang. Skulle ønske jeg kunne ta den med hjem :)

Selv om hagen bare er på vel 600 kvm er den proppfull av spennende planter, stilleben, sitteplasser, ulike hagerom og mange detaljer. Hagen er blitt til i løpet av ca 20 år og har fått en helt særegen stil med mye bruk av buksbomkuler og bunndekkeplanter. Og i tillegg er hagen fin året rundt.
 En hage som er så full av vekster kan lett bli kaotisk, men Katarina har klart å gi hagen en helhetlig og luftig design til tross for at det er få åpne flater i den. Jeg har tenkt litt på hvordan hun har klart det. Og jeg tror at det skyldes at det er en begrenset plante- og fargepalett i hagen. Det er først og fremst en grønn hage med mange interessante former. Det er mange arkitektoniske planter i hagen og de er stort sett plassert sammen med lave bunndekkeplanter. Dermed kan bedet puste litt mer enn om alt var pakket tett sammen.


 Katarina fortalte at hun har vært svært inspirert av Ulla Molins hage og ideen til denne sølvengen er sikkert hentet derifra. Den lyser opp i hjertet av hagen.

Denne samlingen av oppstammede myrtebusker har prydet flere hageblader de siste årene. Katarina har selv dyrket de fram av stiklinger! Hvem vet, kanskje hun har vært med på å lage en myrte-trend? Jeg så en del oppstammet myrt i hagebutikkene dette året.

Katarinas trädgård er et godt eksempel på at en skyggefull hage kan være svært attraktivt. Egentlig burde vi være mer flinke til å utnytte skyggepartiene i hagen. Det er jo så mange flotte planter som trives godt i halvskyggen. Og lett, vandrende skygge kan man jo skape selv ved å plante noen luftige trær. Trykk HER for å komme til Katarinas Blogg. Tusen takk, Katarina, for gjestfriheten og hageinspirasjonen!

Klem fra Vigdis

4 kommentarer:

  1. Jeg skjønner godt at du er fornøyd med å få besøke en slik hage. Ser fantastisk spennende ut. Mye inspirasjon av dette innlegget ditt.

    SvarSlett
  2. Nydelige bilder, og til stor inspirasjon. Er enig i at her har vi absolutt noe å lære!!

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...