fredag 6. september 2013

Ferdigplen i en fei


Det måtte bare legges ferdigplen på nordsiden av huset. Det så nemlig sørgelig trist ut der med uferdige bed og stort lager av murstein og grus. Altså først bort med alt rotet, jeg trenger ikke å gå på styrkestudio med det første for å si det sånn. Vekk med løvetannrøtter (viktig!!) og deretter legge på litt kompostjord for å planere, pluss litt kalk og gjødsel.

Her ligger det 12 kvm plen i vår slitne stasjonsvogn (Stokke ferdigplen) til kr 600. Plenrullene er mye lettere enn de ser ut til for jordlaget var veldig tørt. Hver rull er 40 cm bred og 2,5 meter lang = 1 kvm.

 Det gikk fort å legge plenen, utfordringen besto i å få til et plant underlag i høyde med "gammelplenen". En gammel brødkniv var til god hjelp for tilskjæringen. Det er viktig at skjøtene ikke kommer på samme sted, derfor litt forskyving av plenremsene. Plenremsene må legges skikkelig tett mot hverandre i skjøtene.
 Deretter vanning i ca 30 minutter og det bør gjøres hver dag fremover, spesielt hvis det er sol. Minst 14 dager uten belastning på plenen slik at røttene kan gro seg fast.

Fint ikke sant? Moro at det blir slik forskjell på før og etter i løpet av et blunk. men "gammelplenen" ser litt sliten ut...Man kan forresten legge ferdigplen oppå gammel plen. Det trengs bare et lite lag med jord oppå gammelplenen, pluss å fjerne løvetann da. Ferdigplen er så tett at det tar lang tid før frøugress kan etablere seg der.
Her er en infofilm om ferdigplen. 

Hagehilsen fra Vigdis

4 kommentarer:

 1. Det ble jo supert! Det er jo bare moro å legge det. Jeg fikk for to år siden noen rester av ferdigplen. Skal si det var forskjell på det og resten av plenen som lå her. Det finnes jo ikke en løvetann i de mattene!

  Ha en fin helg!

  SvarSlett
 2. Du er bare flittig som en maur, Vigdis! Dette må jo bare bli fantastisk for de nye eierne. Visste ikke at ferdigplen var så fantastisk. Høres jo bare positivt ut.

  SvarSlett
 3. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 4. Det ligger også leggeanvisninger for ferdigplen på ferdigplenhandel.no

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...